menu

Check, check, dubbelcheck

Dubbelcheck header

Wat dekt de standaard Vigi reisverzekering?

Voordat je op reis gaat is het verstandig om te weten waarvoor je wel of niet verzekerd bent. Zo weet je of een aanvullende verzekering nog nodig is voor alle risicovolle activiteiten die je gaat ondernemen.

De Vigi reisverzekering biedt je zekerheid op een aantal gebieden. De belangrijkste zijn:
  • Bagage
  • Schade (aan het door jou gehuurde vakantieverblijf)
  • Medische kosten
  • Hulpverlening (van onze alarmcentrale)
  • Buitengewone kosten

Bagage

Wanneer je aan een reisverzekering denkt, denk je misschien wel het eerst aan je bagage. Tegenwoordig nemen Nederlanders vaak duurdere spullen mee wanneer zij op vakantie gaan. Je bagage is per reis verzekerd voor verlies, diefstal en beschadiging tot een totaalbedrag van € 3.500. Voor bepaalde spullen geldt een maximumvergoeding. Deze vind je terug in onze voorwaarden.

Waar we vroeger (bakstenen) Nokiaatjes hadden, hebben we nu smartphones van soms wel € 1.000+ πŸ’ΈDe kleine handcameraatjes zijn vervangen door prijzige spiegelreflexcamera's. Die wil je goed verzekerd hebben in het geval van schade, verlies of diefstal. Deze spullen kun je apart verzekeren met de Vigi Itemverzekering. 😊

Let er tijdens je reis op dat je er alles aan doet om je spullen veilig te houden. Als je spullen op het strand worden gestolen, terwijl jij in het water ligt, dekt de verzekering het helaas niet. Maar als je jouw spullen goed opbergt, hoef je je geen zorgen te maken. 😎

Hulpverlening

Wanneer je tijdens je vakantie ziek wordt of een been breekt, wordt dit gedekt door de Vigi reisverzekering. Zelfs als je terug moet keren naar Nederland hoef je niet bang te zijn voor onverwachte kosten. Alleen als je behandeld kan worden in het buitenland en je wilt zelf terug naar Nederland, dan wordt het niet vergoed.

Het kan natuurlijk voorkomen, hoe vervelend het ook is, dat een familielid komt te overlijden net wanneer je op vakantie bent of dat je dacht een leuke wandeling te maken in dat megagrote bos in Afrika en een reddingsteam je moet opsporen ⛑️Geen zorgen, ook dit soort situaties vallen onder je reisverzekering.

Je bent niet verzekerd als je voor vertrek je reis moet annuleren. Hiervoor kun je een annuleringsverzekering afsluiten.

Schade

Je vond al dat die vaas onhandig op dat kastje was geplaatst. En ja hoor, nog niet veel later stoot je per ongeluk de vaas om 🀯No worries, als je per ongeluk schade toebrengt aan je vakantiehuisje dan dekt de Vigi reisverzekering dit.

Maar als je op oudejaarsdag een iets te wild feestje met je vrienden hebt gehad in dat huisje bij de Alpen, dan moeten wij je teleurstellen. De verzekering dekt geen schade die veroorzaakt is onder invloed, net als toegedane schade met opzet.

Alarmcentrale

In de Vigi app geven wij jou de mogelijkheid om hulp te vragen bij onze alarmcentrale. Ongeacht waar je je bevindt, 24/7. Op elk tijdstip kan je worden bijgestaan door ervaren hulpverleners die je in iedere noodsituatie kunnen bijstaan, of als je gewoon een vraag hebt. Ook krijg je gewoon een Nederlandse arts te spreken, zodat er geen onnodige tijd verloren gaat aan taalbarrières en jij snelle, adequate hulp kan krijgen.

Bel naar de alarmcentrale wanneer je terug naar Nederland moet door ziekte of een overlijden, wanneer je in het weekend of midden in de nacht hulp nodig hebt, of wanneer je bent beroofd van je reisdocumenten. De alarmcentrale is niet bedoeld om een claim in te dienen, maar enkel voor hulp tijdens je reis.

Zoek dekking

In de meeste gevallen is de standaard Vigi reisverzekering voldoende voor de reizen die je gaat maken, maar check voor de zekerheid welke dekkingen je nodig hebt. βœ…

Wees je goed bewust van alle activiteiten die je van plan bent te gaan ondernemen tijdens je reis. Wanneer je van plan bent risicovolle activiteiten te ondernemen, bestaat de kans dat het niet meer met een gewone reisverzekering wordt gedekt, zoals een wintersportvakantie. Gelukkig kun je in de Vigi app ook eenvoudig de aanvullende wintersportdekking aanzetten! De aanvullende wintersportdekking kun je eenvoudig in de Vigi app aanzetten.

Met de aanvullende verzekering Wintersport ben je tijdens het beoefenen van wintersporten verzekerd voor alle standaard onderdelen op de Vigi reisverzekering zoals hulpverlening en medische kosten.

Waar je reis ook heen gaat, met Vigi zit je goed πŸ˜‰
Download de gratis app en en ga zorgeloos op reis πŸ€—πŸ›«

Download de app device logo