menu

Niet in de kou hoeven staan

Wintersport header

Hoeveel krijg je terug bij een ongeluk op de piste? Wat dekt een reisverzekering nou precies?

Ik ben fan van snowboarden. Eigenlijk van wintersport in het algemeen. De prachtige witte omgeving, de rust op de pistes en het gevoel dat je krijgt wanneer je met hoge snelheid de berg afgaat: fantastisch! 😊

Nu wil ik als ik op wintersport ga volledig kunnen genieten zonder na te hoeven denken over de mogelijke gevaren die op zo'n plank staan met zich meebrengt. Wat dekt de verzekering nou precies? 🤔

Een standaard reisverzekering biedt zekerheid op een aantal gebieden. Mocht je hier meer over willen weten, lees dan deze blog. Een wintersportvakantie is echter een ander verhaal, dat wordt niet zomaar door een standaard reisverzekering gedekt. Hoe fix je dit dan?

Aanvullen maar!

Omdat het risico van een wintersportvakantie hoger ligt dan een vakantie aan het strand moet je hier extra voor verzekerd zijn, wil je dat de kosten worden gedekt als er iets gebeurt. Hiervoor heb je een speciale wintersport aanvulling nodig om je standaard reisverzekering te laten gelden op wintersport.

Met een wintersport aanvulling zijn al je wintersportspullen ook meteen verzekerd tegen schade. Als je daarnaast de piste niet meer op kunt omdat je ziek bent of een ongeluk hebt gehad, dan krijg je een vergoeding voor je skipas, de huur van je spullen en je eventuele geboekte skilessen.

Break a leg

Nu we toch al in de wintersportsfeer zitten wil ik graag mijn favoriete situatie weer even schetsen (nou ja, favoriet om te beschrijven, niet om mee te maken). Stel je breekt je been op de piste en je moet met een helikopter vanaf de piste naar het ziekenhuis worden gebracht, of met een gipsvlucht terug naar Nederland. Wordt dit door zo’n wintersport aanvulling gedekt?

Een wintersport aanvulling betekent niet per definitie dat je verzekerd bent voor geneeskundige kosten. Als er geen spoedeisende hulp in het buitenland is meeverzekerd op je zorg- of reisverzekering, dan moet dit nog apart worden verzekerd. Met de aanvullende wintersportdekking van Vigi ben je hiervoor in de meeste gevallen wel verzekerd! 😎

Niet alleen helikopter ritjes maar ook andere medische handelingen kunnen behoorlijk wat duurder zijn dan in Nederland. Het basispakket van je zorgverzekering vergoedt alleen maximaal het Nederlandse tarief. Om die reden moet je je extra verzekeren voor eventuele hogere kosten in het buitenland.

Kopje koffie

"En hoeveel kost dit geintje me dan?", hoor ik je vragen. Nou, helemaal niet zoveel. De kosten voor een wintersportdekking bij Vigi bedraagt € 1,20 per dag bovenop de vaste dagpremie. Voor een prijs van een kop koffie ben je voor al je winterse avonturen verzekerd. Dus zeker verstandig om te nemen. Al is een kopje koffie wel wat warmer… ☕

Je kunt de wintersportdekking aanzetten in de app onder je Reisverzekering. Dit doe je voorafgaand aan je reis en achteraf heb je de mogelijkheid deze optie weer uit te zetten. Je verzekert dit dus alleen voor de reizen dat je echt op wintersport gaat!

Met de slimme reisverzekering van Vigi hoef je niet meer na te denken over een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Dankzij de locatie technologie in onze app weten we wanneer je Nederland verlaat en wanneer je weer terug bent. Je reisverzekering gaat automatisch aan en uit. Je hoeft dus niks meer te doen! Op deze manier betaal je alleen voor de echte gereisde dagen en betaal je nooit meer dan de maximale jaarpremie. Geniaal toch? Download de gratis app en zorg dat jij verzekerd op reis gaat.

apple-storegoogle-play