menu

Reisverzekeringen, zeker van je zaak zijn

Reisverzekering header

Wat heb je precies aan een reisverzekering en waarom zou je dit moeten hebben?

Vakantie. Hetgeen waar menig mens naar uitkijkt na een lange periode gestudeerd of gewerkt te hebben. Even een tijdje niets meer aan je hoofd, genieten van het lekkere warme weer, beetje relaxen op het strand en misschien zelfs even het avontuurlijke opzoeken. Tijdens je vakantie kan het allemaal.

Maar op reis gaan brengt soms wel wat risico’s met zich mee. Het kan zo zijn dat je je bagage verliest of dat je smartphone kapot gaat. Misschien dat je reis gedwongen geannuleerd moet worden door ziekte of door het overlijden van een familielid. Allemaal niet zo fijn om over na te denken, maar dit kan je reis wel in gevaar brengen. Dit is waar je verzekeringen je komen helpen.

Risico’s in het buitenland

De zojuist beschreven situaties zijn niet prettig om mee te maken en dit maakt onverzekerd reizen in het buitenland ook zeer risicovol. Als je bijvoorbeeld (ernstig) ziek wordt of een ongeluk krijgt in het buitenland is het van belang dat je verzekerd bent. De kosten van medische hulp lopen vaak erg snel op en al deze kosten zou je dan zelf moeten betalen. Stel je bent op wintersport en je breekt je been op de piste en je moet met een helikopter vanaf de piste naar het ziekenhuis worden gebracht, of met een gipsvlucht terug naar Nederland. Dat is een duur geintje, wat wel honderden tot duizenden euro’s kan gaan kosten. Zou toch zonde zijn van al dat zuurverdiende geld. Als je dit soort risico’s wilt vermijden moet je zorgen dat je altijd op reis verzekerd bent. Maar wat voor verzekering moet je dan hebben?

Doorlopend of kortlopend, wat is het verschil?

Niet elke verzekering is hetzelfde. Het voornaamste verschil is de lengte van de verzekering, onderverdeeld in doorlopend en kortlopend. Deze termen zal je vast al wel eens voorbij hebben zien komen. Dit zijn termen die vaak gebruikt worden bij verzekeringen. Een doorlopende reisverzekering loopt het hele jaar door. Zo ben je altijd verzekerd en hoef je er niet meer aan te denken. Lekker makkelijker, maar dit kost ook wel weer wat.

Als andere optie heb je een kortlopende verzekering. Bij het afsluiten hiervan geef je de periode op waarin je verzekerd wilt zijn, voor bijvoorbeeld je vakantie van twee weken. Zodra je vakantie voorbij is stopt dan ook je verzekering. Dit scheelt wat in de premie die je moet betalen, ten opzichte van een doorlopende reisverzekering. Maar het nadeel is dat je elke keer als je op vakantie gaat, weer een verzekering moet afsluiten.

Dubbel verzekerd

Het komt af en toe voor dat men dubbel verzekerd is. Ook bij reisverzekeringen gebeurt dit vaak. Je kunt namelijk bij sommige zorgverzekeringspakketten als extra optie een reisverzekering afsluiten. Als je van plan bent een reisverzekering af te sluiten is het dan ook zeer aan te raden om bij je zorgverzekering te checken of je al niet een reisverzekering hebt.

Met de slimme reisverzekering van Vigi hoef je niet meer na te denken over een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Dankzij de locatie technologie in onze app weten we wanneer je Nederland verlaat en wanneer je weer terug bent. Je reisverzekering gaat automatisch aan en uit. Je hoeft dus niks meer te doen! Op deze manier betaal je alleen voor de echte gereisde dagen en betaal je nooit meer dan de maximale jaarpremie. Geniaal toch? Download de gratis app en zorg dat jij verzekerd op reis gaat.

apple-storegoogle-play